Pulled pork

Bjud på denna smakrika gryta kallad pulled pork på festen så blir alla nöjda! Koka ditt kött med barbecuesås och lök tills det är riktigt mört och låt sen var och en lägga upp den goda köttgrytan i bröd med krispig majs, rödlök och gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011

Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg benfri fläskkarré i bit
3 tsk salt
3 krm nymalen svartpeppar
2 tsk spiskummin
1 msk paprikapulver
1/2 tsk chilipulver
2 gula lökar
1 hel vitlök
1 flaska barbequesås hickory (à 250 ml)
Till servering
12 portionsbröd, t ex minibaguette eller källarfranska
1 rödlök
1 förp tomatsalsa (à 300 g)
1 förp majs (à 340 g)
3 dl gräddfil
1 kruka krispsallad
Gör så här
05:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2282 KJ / 545 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater25 g
Protein46 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
70 stVad är det där buljong som ska med i?
Andreas
Hej Andreas! Det är buljongen som kommer från köttet när det steks i grytan, eller spadet kan man också kalla det. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej! Jag håller helt med tidigare kommentar, det skulle vara värdefullt om ni skriver vad ni ändrar i recepten. 125grader är en helt perfekt temperatur för pulled pork, det blir så otroligt saftigt och bara faller isär när man trycker med en gaffel. Tack att ni berättade i kommentaren vad ni ändrat. Mvh Rachel
Rachel
Hej! Den ursprungliga receptet från 2011 var väl inte riktigt så här? Varför inte lägga upp ett nytt recept istället så att man slipper undra om det verkligen var så här man gjort i alla år? Eller skriva någonstans vilka tillägg ni gjort i receptet sedan det publicerades första gången? Bra och enkelt grundrecept från början som man själv kan ändra som man vill. Med vänlig hälsning, Martina
Martina
Hej Martina! Det stämmer att vi har ändrat. Men vi har bara höjt temperaturen 25 grader och lagt till spiskummin, paprikapulver och chilipulver. Så vi hoppas att vi bara har gjort receptet ännu bättre! Hoppas du gillar det ändå! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket